Matvareallergi/-intoleranse rammer mange barn og en god del voksne. Matvareallergien/- intoleransen kan gi en rekke symptomer, de vanligste er symptomer fra hud og mage/tarm. Den viktigste behandlingen ved matvareallergi/-intoleranse er å begrense inntaket av eller utelate de matvarene som gir reaksjoner. Kunnskap om hvilke matvarer som må unngås og hva man kan erstatte disse produktene er viktig når man omgås personer med allergi/intoleranse.
Disse temaene vil bli belyst:
• Hva er matallergi? Hva er matintoleranse?
• Symptomer og reaksjoner
• Gjennomgang av vanlige allergener - Egg - Kumelk - Gluten -
Soya - Fisk - Skalldyr - Nøtter
• Alternative matvarer – praktisk fremvisning
• Merking av matvarer
• Hygiene ved tillagning og servering
• Mulige kryssreaksjoner for pollenallergikere
Kurset vil bestå av forelesning, diskusjon og praktisk
demonstrasjon.